Announcement

Collapse
No announcement yet.

Character Texture Problem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • replied
    a lot depends on how you did it, don't forget if you use different uv's make sure you add all the items/regions which your uv's cover eg:- helmet, facemask add these in the character.ini

    noted in the tutorial section Shakeno's Quick work round

    Leave a comment:


  • replied
    Darn. I was hoping it was not that reason. I've been using your tutorial and it's been helpful so far but I hope that uv region was not it. I was looking at that Spawn character that someone made and it didn't look like the uv regions were the same as the UT3 ones and his worked so I thought mine would work as well.

    Leave a comment:


  • replied
    thats normally caused by in-correct uv's of your meshes head, please put all the uv's into the correct area of the texture map, there are many reasons why they have to be done like that. for more info check my tutorial on custom characters at my mod site, link in the sig

    Leave a comment:


  • replied
    It doesn't seem like I get those errors anymore but now I have these weird black areas on my model in the game. In the player selection screen everything looks perfect.
    Below is a shot to show you what is going on.

    Leave a comment:


  • replied
    yep thats what it says, now in the editor open your HT_hero_head_INST texture and change the TextureGroup to CharacterNormal, and while your there check the others are set right

    hope that fixes your problem

    Leave a comment:


  • replied
    I looked at the log file and it looks like it's saying the material instant is int he incorrect Texture group.

    Log: Part Texture: 'HT_hero.Textures.HT_hero_head_normal' (MIC: 'HT_hero.Materials.HT_hero_head_INST') in incorrect TEXTUREGROUP (0)
    Log: Part Texture: 'HT_hero.Textures.HT_hero_head_normal' (MIC: 'HT_hero.Materials.HT_hero_head_INST') in incorrect TEXTUREGROUP (0)
    Log: Part Texture: 'HT_hero.Textures.HT_hero_head_normal' (MIC: 'HT_hero.Materials.HT_hero_head_INST') in incorrect TEXTUREGROUP (0)
    Log: Part Texture: 'HT_hero.Textures.HT_hero_head_normal' (MIC: 'HT_hero.Materials.HT_hero_head_INST') in incorrect TEXTUREGROUP (0)
    Log: Part Texture: 'HT_hero.Textures.HT_hero_head_normal' (MIC: 'HT_hero.Materials.HT_hero_head_INST') in incorrect TEXTUREGROUP (0)
    Log: Part Texture: 'HT_hero.Textures.HT_hero_body_normal' (MIC: 'HT_hero.Materials.HT_hero_body_MIC') in incorrect TEXTUREGROUP (0)

    Leave a comment:


  • replied
    goto your username/...../utgame/logs folder and have a look at the Launch.log with notepad/editor

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by geodav View Post
    check your log file to see whats going wrong, chances are that you've done something wrong with the MaterialInstantConstant (MIC)
    What do I do to check the log file? In the editor or in the game? And yes I am talking about 3rd person view of my character.

    Leave a comment:


  • replied
    You should check if there's something wrong in you UTCustomChar.ini

    Leave a comment:


  • replied
    If you're playing in first person view as your character the hand model you see will be the Iron Guard one.

    If you're talking about 3rd person or bots using your model then pass.

    Leave a comment:


  • replied
    check your log file to see whats going wrong, chances are that you've done something wrong with the MaterialInstantConstant (MIC)

    Leave a comment:


  • started a topic Character Texture Problem

    Character Texture Problem

    Ok so I've made a custom character, I went through CannedMushroom's tutorial an geodav's tutorial as well. When I go into UT3 and go to select my custom character everything is cool the textures show up perfectly. However when I go to play a deathmatch with my character the textures and mesh seems to default to the default Iron guard class for some reason. I am not sure what is exactly going on here. Any insight would be helpful.
Working...
X