Announcement

Collapse
No announcement yet.

UT3 Crashes on Start - missing BaseUI.ini ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    UT3 Crashes on Start - missing BaseUI.ini ?

    I am getting a crash as soon as I try to start UT3 (purchased through Steam). This is a fresh install of the game, never successfully run.

    Windows Vista 64bit says:
    Problem signature
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: UT3.exe
    Application Version: 0.0.0.0
    Application Timestamp: 49ad3bea
    Fault Module Name: kernel32.dll
    Fault Module Version: 6.0.6001.18000
    Fault Module Timestamp: 4791a81d
    Exception Code: e06d7363
    Exception Offset: 0002f35f
    OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.6
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: 8c51
    Additional Information 2: 1ddacc5068d6de32af3a3a4ad5dfab90
    Additional Information 3: 737e
    Additional Information 4: 8d5b62f0186109e4db05e4377879ca1b
    Followed by:
    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: UT3.exe
    Application Version: 0.0.0.0
    Application Timestamp: 49ad3bea
    Fault Module Name: UT3.exe
    Fault Module Version: 0.0.0.0
    Fault Module Timestamp: 49ad3bea
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 00f10687
    OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.6
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: fd00
    Additional Information 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160
    Additional Information 3: fd00
    Additional Information 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160
    This seems to be the important one...
    Launch.log shows:
    Log: Log file open, 03/08/09 21:45:57
    Init: Version: 3797
    Init: Epic Internal: 0
    Init: Compiled: Mar 3 2009 09:00:27
    Init: Command line:
    Init: Base directory: c:\program files (x86)\steam\steamapps\common\unreal tournament 3\Binaries\
    Init: Character set: Unicode
    Log: GConfig::LoadFile has loaded file: ..\UTGame\Config\UTEditor.ini
    Log: GConfig::LoadFile has loaded file: ..\UTGame\Config\UTEditorUserSettings.ini
    Log: GConfig::LoadFile has loaded file: ..\UTGame\Config\UTCompat.ini
    Log: GConfig::LoadFile has loaded file: ..\UTGame\Config\UTEngine.ini
    Log: GConfig::LoadFile has loaded file: ..\UTGame\Config\UTGame.ini
    Log: GConfig::LoadFile has loaded file: ..\UTGame\Config\UTInput.ini
    Critical: appError called:
    Critical: Couldn't locate '..\Engine\Config\BaseUI.ini' which is required to run 'UT'
    Critical: Windows GetLastError: The system cannot find the file specified. (2)
    Log: === Critical error: ===
    Couldn't locate '..\Engine\Config\BaseUI.ini' which is required to run 'UT'
    All drivers are up-to-date. I've disabled sound and videos to no avail.

    Any help is appreciated.

    Update:
    ======
    My config:
    Vista 64 + SP1
    Q6600 processor
    8GB Ram
    Radeon 4870 Video card
    X-Fi music sound card

    I already tried making these changes to the UTEngine.ini
    [Engine.ISVHacks]
    bInitializeShadersOnDemand=True
    DisableATITextureFilterOptimizationChecks=False
    PumpWindowMessagesWhenRenderThreadStalled=True

    [SystemSettings]
    OnlyStreamInTextures=True

    #2
    Anyone?

    Is anyone else having this problem?

    Comment


      #3
      Yup, got this problem too. I'm running Win XP 32 bit, but still, exactly what I get.

      I didn't even get the chance to play the game, what a let down.

      I also got a BSOD from it.

      Comment


        #4
        Ok, this is crazy. I restarted the Steam client, and it started patching about a megabyte of data. Apparently it never downloaded all the files before it let me try to run it. Anyway, I'm happily fragging away now!

        Comment

        Working...
        X