Announcement

Collapse

The Infinity Blade Forums Have Moved

We've launched brand new Infinity Blade forums with improved features and revamped layout. We've also included a complete archive of the previous posts. Come check out the new Infinity Blade forums.
See more
See less

New Nvidia Drivers Fixes UT3 Crashes

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    New Nvidia Drivers Fixes UT3 Crashes

    NVIIDIA has released new beta drivers that fix the crashing issues recently seen in UT3.

    XP 32-bit - http://www.nvidia.com/object/winxp_182.05_beta.html
    XP 64-bit - http://www.nvidia.com/object/winxp64_182.05_beta.html
    Vista 32-bit - http://www.nvidia.com/object/winvist...2.05_beta.html
    Vista 64-bit - http://www.nvidia.com/object/winvist...2.05_beta.html

    Now go play more UT3!

    #2
    I have the new drivers but the editor still shuts down my machine on start up.

    I built a new rig for unreal and I can't use the editor.

    CPU: i7
    Card: Nvidia GTX 295
    Drivers: winvista_x64_182.05_beta
    Unreal 3 patched to 1.3

    Comment


      #3
      Tried it.
      Works great! Finally NVIDIA got it.

      Comment


        #4
        turkington, rename your My Docs > UTGames folder. The Editor should fire right up.

        Comment


          #5
          W007!! Downloading now.

          Comment


            #6
            Originally posted by m3fs View Post
            turkington, rename your My Docs > UTGames folder. The Editor should fire right up.
            That doesn't help. I'm having some crazy hardware issues with UT3 editor. I can run the game with no problems. But the editor crashes my PC, blue screen style.

            Anyone know the ETA for the new patch? Maybe that'll help.

            Comment


              #7
              Heyhey!

              I got 1 good startup of UT3 from 182.05, but after that I still get the "UT3.exe has stopped working" error whenever I try to start the game.

              Possibly not a driver issue? Something that could be fixxed from the next patch?

              I'm also talking about this here:

              http://forums.epicgames.com/showthre...1#post26035053

              Comment


                #8
                Originally posted by polytweak View Post
                Heyhey!

                I got 1 good startup of UT3 from 182.05, but after that I still get the "UT3.exe has stopped working" error whenever I try to start the game.

                Possibly not a driver issue? Something that could be fixxed from the next patch?

                I'm also talking about this here:

                http://forums.epicgames.com/showthre...1#post26035053
                I updated my drivers and the game crashed time after time after time. Had to go back to my slightly older drivers. 180.4 or something like that. Works fine with the older ones.

                Comment


                  #9
                  180.48 was the last WHQL release to not have this problem.

                  Comment


                    #10
                    Does anyone know if the latest full drivers work or am I better off staying with the beta drivers in the first post to keep it in working order?

                    Comment


                      #11
                      to answer your question very short...no it doesn't work Mashakosha..i try it out today & i get the same problem..thats' for me. I reply under ut3.exe thread..sharing my problems with this game & i try everything but it doesn't work.

                      Comment


                        #12
                        Like brett said, 180.48 was the last version not to cause issues. I updated since my video card manufacturer recommended it. After I did though the game never worked and I had to uninstall, clean the pc with driver cleaner, then re-install the older version.

                        Basically until it is confirmed that a new driver works, don't fix something that is not broken and stay with the older drivers for now.

                        Comment


                          #13
                          I had the latest driver, and when I brought up Unreal it froze on the splash and would not move. Used the driver links on the previous page and same ordeal. Running the titan patch on xp x86 sp3 nvidia 8800gt 4 gig ram.

                          On my laptop I am running Vista 64 with 4 gigs 8600M and having same issue. I have uninstalled, reinstalled, changed the names of the folders for both computers and still no love. Vista machine I am not running the latest patch.

                          THe one thing that was different was on the XP machine it said that I did not have the proper nvidia driver warning and then it continued to load and froze on splash. I am no longer getting that error having played with the driver installs.

                          Comment


                            #14
                            i'm using up tp date driver(whql) & after apply the new patch v2.0..it fix my problem so far..no more crash.

                            Comment


                              #15
                              Since installing the new patch and Titan pack I crash on the splash screen.I have the latest nvidia drivers for my 8800gtx.I found that if I delete the config folder from my documents the game will start 1 time but crashes the 2'nd time around.Everything worked fine on the previous patch,in fact I reinstalled that patch to make sure.I've also tried a fresh install of ut3.

                              Comment

                              Working...
                              X