Announcement

Collapse
No announcement yet.

Having a bad error, game wont open, kernal32

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • replied
    Hi UnrealSlayer. Can you tell me what version of the ATI catalyst drivers you're using? Also, a screenshot might help us identify what the issue is.

    Thanks!

    Leave a comment:


  • replied
    I hope this helps at least some of you...

    The moral of the story is this: if you can get your direct3D tests in dxdiag to work, you can probably run UT3.

    Please bear in mind that I am running an ATI x1650 pro... see my sig for other details;

    That being said, some of you nvidia folks may want to try this too...

    I tried dxdiag... when I tested direct3D all the tests failed... then I googled the error codes and someone said that their ATI catalylst driver 7.9 and above messing things up...and by going back to 7.8 it worked.

    So I uninstalled my catalyst drivers (I had previously tried 7.11 and 7.9...epic recommends 7.9...) ran driver cleaner, and went back to 7.8... Then I tried the dxdiag again and direct3d worked fine. Now the game starts and runs just fine!!

    Current UTEngine.ini settings:

    [Engine.ISVHacks]
    bInitializeShadersOnDemand=False
    DisableATITextureFilterOptimizationChecks=True
    UseMinimalNVIDIADriverShaderOptimization=True
    PumpWindowMessagesWhenRenderThreadStalled=False

    Curiously, even with Catalyst 7.9 Battlefield 2 ran just fine even though there was something wrong with my direct3D according to dxdiag...

    P.S. I also did some other stuff which I read about involving direct3D, like disabling terminal services... I wouldn't recommend doing that, it made my res settings go bugnuts for awhile... I don't know why... I must just have the most obscure hardware setup in the world...

    Anyway... I would like to know what caused this problem in the first place, but I am satisfied for now... at least since the game works...

    Leave a comment:


  • replied
    I did about 6 times now.

    Im losing it...

    Leave a comment:


  • replied
    dude, why would u re-install windows?

    If you think you have truly tried everything, then re-install the game...

    Leave a comment:


  • replied
    help....please

    Leave a comment:


  • replied
    oh man im going so insane, this is the only game I been waiting for all year and I cant reinstall windows cause I have over 40gb of music and over 40 gbs of other stuff(Family photos, programs etc...)

    Leave a comment:


  • replied
    I tried all of that, I also tried changing a ini file setting from false to true and that did let the game start but all the graphics are whacked out.

    All I can see is a few objects in each level and my guns

    Leave a comment:


  • replied
    maybe try this:
    http://gearsforums.epicgames.com/sho...d.php?t=589756

    Leave a comment:


  • replied
    AMD Athlon 2800+ 2.3 ghz
    1 GB DDR ram
    Ati Radeon 9800 pro

    I kow this is enough, cause I heard of some people playing on 9600's.

    Plus thats not the problem, its that it does not open up at all.

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by UnrealSlayer View Post
    Full version
    System specs please.

    Leave a comment:


  • replied
    Reinstall windows it will work trust me on that.. It's unfixable like this a clean os will fix many many problems..

    Leave a comment:


  • replied
    Lots of people are having the same issue, including myself... no answer yet...

    Guess I'm out 50$

    http://utforums.epicgames.com/showth...586757&page=15

    Leave a comment:


  • replied
    Full version

    Leave a comment:


  • replied
    full retail version or is it the beta version?

    What kind of cpu do you have (intel / amd and ghz speed?)
    Whats ur video card?
    How much memory does your system have?
    Are you running the latest directx?

    Leave a comment:


  • replied
    Help please.

    Leave a comment:

Working...
X