Announcement

Collapse

The Infinity Blade Forums Have Moved

We've launched brand new Infinity Blade forums with improved features and revamped layout. We've also included a complete archive of the previous posts. Come check out the new Infinity Blade forums.
See more
See less

UT2004 gets framedrops after some minutes of play (10FPS OMG)

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • UT2004 gets framedrops after some minutes of play (10FPS OMG)

    After not more then 5 minutes of play, UT2004 gets serious framedrops. Usally 30~40FPS, to 7~12FPS. When i bought this PC i had about 50FPS.

    I have a 2ghz dual core processor from intel.
    A Nvidia 8600M GT Video Card with 512mb video memory.
    4GB RAM.
    Super fast internet connection.

    Here is what i tried to get rid of this problem:

    Try playing offline and playing with less players online - FAIL.
    Scanning my whole PC of virusses, malware and other **** - FAIL.
    Checking CPU heat for a cause of the problem - FAIL.
    Checking active processes that eat up CPU during play - FAIL, no proces that eats CPU that much.
    Checking CPU - SUCCESS, the whole CPU is filled with....nothing? after not more then 5 minutes of play.
    Updating all drivers of the whole damn notebook - FAIL.
    Throwing the mouse around the room - FAIL.
    Giving UT2004 a high priority in task manager - FAIL.
    Disabling HID's in device manager - FAIL.
    Calling Acer for warrenty repair - FAIL, they are stalling time so they dont have to repair my notebook.

    More solutions i can try?

  • #2
    Are you playing 'vanilla' UT2k4 (no mod or mutators)? A few mods (BW, OoH for instance) have very large memory requirements. Have you checked your UT2004.log file to see if a lot of script warnings are being written?

    Have you upgraded OSs recently? is your Hard Drive doing a lot of swapping?

    Comment


    • #3
      Originally posted by meowcat View Post
      Are you playing 'vanilla' UT2k4 (no mod or mutators)? A few mods (BW, OoH for instance) have very large memory requirements. Have you checked your UT2004.log file to see if a lot of script warnings are being written?

      Have you upgraded OSs recently? is your Hard Drive doing a lot of swapping?
      i play at servers that require mutators yes. but also in offline play, with standard deathmatch maps with no mutators, is making my pc get huge framedrops.

      in ut2004 log i found this:
      Log: (Karma Excessive Joint Error. Destroying RagDoll.
      and about 100 antiTCC warnings.
      Warning: AntiTCCSecurity AS-AmazingEggRace-WithEggs-v2.AntiTCCSecurity (Function AntiTCC2009r6.AntiTCCSecurity.O30970O:0078) Accessed None 'O86270O'
      No, i never did any OS upgrades or downgrades.

      Nope my hard drive only acts weird the first minute i boot the notebook. i hear alot scratching. then it returns to normal and everything's fine(that means i dont hear that weird sound anymore)

      Comment


      • #4
        Try reinstalling the game sometimes that helps. Clear Cache folder.

        Comment


        • #5
          nope wont work. tried it 3 times.

          Comment


          • #6
            Get used to it, I played with it for a long time on my old pc

            Comment


            • #7
              What operating system are you using??? vista or windows 7????

              Comment


              • #8
                Because i notice since i upgraded to windows 7 it runs a lot better.

                Comment


                • #9
                  im using windows vista. my notebook is being picked up tommorow by acer. i hope it will be fine after repairs.

                  Comment

                  Working...
                  X