Announcement

Collapse
No announcement yet.

Question: Why couldn't I play on pc?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Question: Why couldn't I play on pc?

    Perhaps this is a silly question, but I haven't found an answer, so if it exists, I apologize in advance.

    I have made a simple game with a computer in school,and it works well.
    So i copyed all the files and floders to my notebook computer at my home(I tryed to use Unreal Frontend to package it ,but it did't use my gameinfo when run).

    But it did't work on the notebook computer,and I found I can't run the UDK.exe too.
    But I can run the UnrealEditor and can use"play from here" and "play from viewport" .


    Code:
    Log: Log file open, 01/26/11 20:15:29
    Init: WinSock: version 1.1 (2.2), MaxSocks=32767, MaxUdp=65467
    Init: Version: 7026
    Init: Epic Internal: 0
    Init: Compiled (32-bit): Aug  3 2010 15:17:11
    Init: Changelist: 597149
    Init: Command line: "D:\UDK_Double\Double\Binaries\Win32\..\..\UDKGame\Autosaves\UEDPCDouble_1_1.udk" -PIEVIACONSOLE -DEFENGINEINI=..\..\UDKGame\Config\DefaultEngine.ini
    Init: Base directory: d:\udk_double\double\binaries\win32\
    DevConfig: GConfig::LoadFile associated file:  ..\..\UDKGame\Config\UDKCompat.ini
    [0000.67] Log: Deleting old log file Launch_2-backup-2011.01.26-20.15.29.log
    [0000.67] Init: Computer: WIN-FIPU5C4HK7T
    [0000.71] Init: User: Administrator
    [0000.71] Init: CPU Page size=4096, Processors=2
    [0000.71] Init: High frequency timer resolution =1.953154 MHz
    [0000.71] Init: Memory total: Physical=1.0GB Pagefile=2.1GB Virtual=2.0GB
    [0000.73] Log: STEAMWORKS initialized 0
    [0000.97] Init: WinSock: I am WIN-FIPU5C4HK7T (192.168.1.3:0)
    [0000.97] Init: Presizing for 0 objects not considered by GC, pre-allocating 0 bytes.
    [0000.97] Init: Object subsystem initialized
    [0004.08] Init: OS stats:
    [0004.08] Init: 	Windows 7 
    [0004.08] Init: 	RemoteDesktop=0
    [0004.08] Init: Memory stats:
    [0004.08] Init: 	Physical: 1022MB
    [0004.08] Init: 	Virtual: 2047MB
    [0004.08] Init: 	PageFile: 2126MB
    [0004.08] Init: CPU stats:
    [0004.08] Init: 	MeasuredPerformanceTime: 350.065 (stored result)
    [0004.08] Init: 	Hyperthreaded: 0
    [0004.08] Init: 	NumProcessorsPerCPU: 1
    [0004.08] Init: 	NumLogicalProcessors: 2
    [0004.08] Init: 	NumPhysicalProcessors: 2
    [0004.08] Init: 	MaxSpeed: 2000
    [0004.08] Init: 	CurrentSpeed: 1320
    [0004.08] Init: 	CoresPerProcessor: 2
    [0004.08] Init: 	IsOnBattery: 0
    [0004.08] Init: 	BatteryLevel: 100
    [0004.08] Init: 	Manufacturer: Intel
    [0004.08] Init: 	CPUName: Unknown INTEL CPU
    [0004.08] Init: 	L1CacheSize: 32
    [0004.08] Init: 	L2CacheSize: -1
    [0004.08] Init: 	Architecture: x86
    [0004.08] Init: GPU stats:
    [0004.08] Init: 	VendorID: 00001002
    [0004.08] Init: 	DeviceID: 00007210
    [0004.08] Init: 	DriverVersion: 7.14.10.496
    [0004.08] Init: 	DeviceName: ATI Mobility Radeon HD 2300     
    [0004.08] Init: 	DriverName: atiumdag.dll
    [0004.08] Init: 	PixelShaderVersion: 3
    [0004.08] Init: 	VertexShaderVersion: 3
    [0004.08] Init: 	VRAMQuantity: 128
    [0004.08] Init: 	DedicatedVRAM: 111
    [0004.08] Init: 	AdapterCount: 1
    [0004.08] Init: 	SupportsHardwareTnL: 1
    [0004.08] Init: Machine  detected compatibility level: Composite: 1. CPU: 5. GPU: 1.
    [0004.08] Init: Previous detected compatibility level: Composite: 1. CPU: 5. GPU: 1.
    [0004.09] Log: Shader platform (RHI): PC-D3D-SM3
    [0013.61] DevPhysics: Error (206) in file ..\..\Core\Device\RegistryHardwareSelection.cpp, line 65: PhysXDevice.dll not found
    [0013.61] Init: Initializing FaceFX...
    [0013.61] Init: FaceFX 1.7.3.1 initialized.
    [0041.58] Init: Finished loading startup packages in 26.35 seconds
    [0041.61] Log: 77944 objects as part of root set at end of initial load.
    [0041.61] Log: 0 out of 0 bytes used by permanent object pool.
    [0041.72] Log: Initializing Engine...
    [0041.94] Init: UEngine initialized
    [0041.99] Log: Looking for DLC...
    [0042.05] Init: XAudio2 using 'l餳 (High Definition Audio ?)' : 2 channels at 44.1 kHz using 16 bits per sample (channel mask 0x3)
    [0042.50] Init: XAudio2Device initialized.
    [0042.92] Init: Client initialized
    [0044.66] Critical: appError called: Direct3DDevice->CreateVertexShader((DWORD*)&Code(0),(IDirect3DVertexShader9**)VertexShader.GetInitReference()) failed 
     at c:\depot\UnrealEngine3\Development\Src\D3D9Drv\Src\D3D9Shaders.cpp:12 
     with error D3DERR_INVALIDCALL
    [0044.66] Critical: Windows GetLastError: 蚛煂 (0)
    [0057.87] Log: === Critical error: ===
    Direct3DDevice->CreateVertexShader((DWORD*)&Code(0),(IDirect3DVertexShader9**)VertexShader.GetInitReference()) failed 
     at c:\depot\UnrealEngine3\Development\Src\D3D9Drv\Src\D3D9Shaders.cpp:12 
     with error D3DERR_INVALIDCALL
    
    System.Runtime.InteropServices.SEHException error in UDK:
    
    枘鲅8
    
       ( GuardedMainWrapper(Char* , HINSTANCE__* , HINSTANCE__* , Int32 )
       ( ManagedGuardedMain(Char* CmdLine, HINSTANCE__* hInInstance, HINSTANCE__* hPrevInstance, Int32 nCmdShow)Address = 0x75a69617 (filename not found) [in C:\Windows\system32\KERNELBASE.dll]
    Address = 0x5a6ab1   (filename not found) [in d:\udk_double\double\binaries\win32\udk.exe]
    Address = 0x5db333   (filename not found) [in d:\udk_double\double\binaries\win32\udk.exe]
    That's my log file,can anyone find the reason?
    It's that because of the notebook computer did't have enoungh memory?

    Thak you very much!

    If my bad English makes you feel pain, I am really sorry!

    #2
    The graphics card in the laptop is lightyears behind what is required to run UDK. That is the problem.

    Comment


      #3
      HD2300 looks like it's a relative of the X1000 series, you'll probably need to flip "bInitializeShadersOnDemand" to True in your DefaultEngine.ini / UDKEngine.ini ... and then it may not work, the X1000 series has been pretty flaky in recent versions of UDK, since May.

      Comment


        #4
        It's a rebranded X1300. It performs only slightly better than an Intel GMA - it scores a 4% in 3dMark '06 and gets about 35-40fps running Doom 3 on high settings.

        Comment


          #5
          Yea .. if the bInitializeShadersOnDemand trick doesn't work, I'd roll back to the May 2010 UDK for it, when SM2 was supported.

          Comment


            #6
            Thank you, Blade[UG] and ambershee.
            You guys are so nice that can give me the adveices.

            And Blade[UG], your method is really work, it can work well after I set "bInitializeShadersOnDemand" to True! ^_^

            But Blade[UG], could you tell me how can you know so much about those ini files?
            I am really confused with those files.

            Comment


              #7
              Someone around these forums with a X1300 or X1900 or something figured that one out, and I remembered it

              As to all the rest of the stuff, well, if it's not obvious, start looking the options up with google. There's many tweak guides out there for Unreal Engine games, that have in depth explanations of what a lot of it means. You might also find some details in the UDN Documentation site, although on most of that stuff, it's much better explained in other places, currently.

              Comment


                #8
                Oh, I see, it seems that I should pay more attention on those options when I read UDN's Documentations.
                Thank you.

                Comment


                  #9
                  bInitializeShadersOnDemand is not in my defaultengine.ini or my udkengine.ini.
                  I would like to solve the same problem

                  Part of my log file:
                  [0006.95] Init: OS stats:
                  [0006.95] Init: Windows 7 Service Pack 1
                  [0006.95] Init: RemoteDesktop=0
                  [0006.95] Init: Memory stats:
                  [0006.95] Init: Physical: 1786MB
                  [0006.95] Init: Virtual: 4095MB
                  [0006.95] Init: PageFile: 3573MB
                  [0006.95] Init: CPU stats:
                  [0006.95] Init: MeasuredPerformanceTime: 420.935 (stored result)
                  [0006.95] Init: Hyperthreaded: 0
                  [0006.95] Init: NumProcessorsPerCPU: 1
                  [0006.95] Init: NumLogicalProcessors: 1
                  [0006.95] Init: NumPhysicalProcessors: 8193
                  [0006.95] Init: MaxSpeed: 2200
                  [0006.95] Init: CurrentSpeed: 2200
                  [0006.95] Init: CoresPerProcessor: 8193
                  [0006.95] Init: IsOnBattery: 0
                  [0006.95] Init: BatteryLevel: 100
                  [0006.95] Init: Manufacturer: AMD
                  [0006.95] Init: CPUName: AMD Athlon 64 X2 Dual Core
                  [0006.95] Init: L1CacheSize: 64
                  [0006.95] Init: L2CacheSize: 512
                  [0006.95] Init: Architecture: x64
                  [0006.95] Init: GPU stats:
                  [0006.95] Init: VendorID: 00001002
                  [0006.95] Init: DeviceID: 00009712
                  [0006.95] Init: DriverVersion: 8.14.1.6099
                  [0006.95] Init: DeviceName: ATI Mobility Radeon HD 4250
                  [0006.95] Init: DriverName: atiu9pag
                  [0006.95] Init: PixelShaderVersion: 3
                  [0006.95] Init: VertexShaderVersion: 3
                  [0006.95] Init: VRAMQuantity: 256
                  [0006.95] Init: DedicatedVRAM: 252
                  [0006.95] Init: AdapterCount: 1
                  [0006.95] Init: SupportsHardwareTnL: 1
                  [0006.95] Init: Machine detected compatibility level: Composite: 2. CPU: 5. GPU: 2.
                  [0006.95] Init: Previous detected compatibility level: Composite: 2. CPU: 5. GPU: 2.
                  [0007.44] Log: Shader platform (RHI): PC-D3D-SM3
                  [0014.68] Log: PhysX GPU Support: DISABLED
                  [0015.17] Init: Initializing FaceFX...
                  [0015.55] Init: FaceFX 1.7.4 initialized.
                  [0015.97] Init: XAudio2 using 'Speakers (Realtek High Definition Audio)' : 2 channels at 48 kHz using 32 bits per sample (channel mask 0x3)
                  [0036.43] Init: Finished loading startup packages in 18.25 seconds
                  [0036.45] Log: 67381 objects as part of root set at end of initial load.
                  [0036.45] Log: 0 out of 0 bytes used by permanent object pool.
                  [0036.45] Log: Initializing Engine...
                  [0036.79] Init: UEngine initialized
                  [0036.79] Log: Working around XDK XAudio2 regression: TRUE
                  [0037.09] Init: XAudio2Device initialized.
                  [0037.74] Init: Client initialized
                  [0087.12] Log: === Critical error: ===
                  Fatal error!

                  Address = 0x6825236e (filename not found) [in C:\Windows\system32\atiumdag.dll]
                  Address = 0x6825236e (filename not found) [in C:\Windows\system32\atiumdag.dll]

                  Comment

                  Working...
                  X