Announcement

Collapse
No announcement yet.

UDK crashes during UV-import

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    UDK crashes during UV-import

    hello,
    my UDK crashes during UV-import. My UV-resolution is 4096x4096. If i try to import an UV with 2048x2048(or other power of two resulutions) it works.

    #2
    UVs do not have a resolution. It's all in the texture maps.

    Comment


      #3
      Originally posted by Graylord View Post
      UVs do not have a resolution. It's all in the texture maps.
      you know what I mean

      Comment


        #4
        Actually no, I have no idea what you are talking about.

        Max image resolution in UDK is 2048x2048 anyway.

        Comment


          #5
          to be honest a 4096 texture should import ok, check the format that your using and the texture LOD on import
          i use the Targa (tga) format

          Comment


            #6
            Yes, it should import, but it will be converted to 2048x2048, so it's pointless.

            I've always used .PNG and never had any issues with it though.

            Comment


              #7
              All my character textures are 4096 by 4096. I know this was the max at one time, but I think it has increased since then. They are not converted to lower resolutions as long as you make the proper adjustments in BaseEngine.ini, such as:

              TEXTUREGROUP_Character=(MinLODSize=1,MaxLODSize=40 96,LODBias=0,MinMagFilter=aniso,MipFilter=point)

              What are your system specs?
              I always use .tga but it shouldn't matter.

              Also, UVs do have a resolution. Default resolution is 16bit, you can check Use Full Precision UVs on your mesh to use 32bit Uvs instead.

              Comment


                #8
                Thanks for your replies. Ive tested it with several formats, such as png tga and bmp. Also with several LOD-settings.
                Originally posted by skwisdemon666 View Post
                What are your system specs?
                My PC specs are: x6 1100T(6x3,3) Sapphire HD6870 and 3,25mb RAM ('cause of 32bit(windows 7)

                Comment


                  #9
                  if you want send me a link to a couple of your textures and i'll have a quick look

                  Comment


                    #10
                    Your problem is most likely the 32bit windows and lack of ram, which are sort of the same problem... I had similar trouble back when I had a store bought laptop.

                    Comment

                    Working...
                    X