Announcement

Collapse
No announcement yet.

Running Lightmass problem.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Running Lightmass problem.

    Hello everyone.
    I've got a problem bulding Lightmass on the level.
    It takes forever... In the Swarm Agent it takes three minutes to go at the 98'82% and then it didn't move.
    I wait a maximum of 30 minuts... And then I close because it no moves.
    I've got a Lightmass Importance Volume and I just use the default light of Morning Lighting Map.

    Somebody can help me?
    Thanks for the answers.

    #2
    more info? can you create some video or something like that?

    Comment


      #3
      more info about level/actors/materials
      and your system specs

      Comment


        #4
        What are you PC specs?
        How big is your map?
        ....

        All informations will help us to answer your question

        Comment


          #5
          Sorry for don't add more information....
          My laptop specs are:
          -i7 2'3GHz (TB to 3'1GHz)
          -8GB RAM
          -GeForce GT 650M
          -Windows 8 Pro

          This is my map:
          http://img404.imageshack.us/img404/1783/i4o1.png
          http://imageshack.us/a/img825/254/77t4.png
          http://imageshack.us/a/img707/7117/y39e.png

          It's little, When I add the box meshes start all the problem with the lightmass...
          This is the info of the Swarm Agent
          http://imageshack.us/a/img542/6663/t47c.png
          http://imageshack.us/a/img819/3645/h1nz.png
          http://imageshack.us/a/img22/6135/iais.png

          It's frustating...
          Some idea?

          Comment


            #6
            ok, for now, looks like the problem with lightmapping.
            can you provide any info about what lightmaps sizes used for your meshes/landscape?

            Comment


              #7
              It's big, that's why it's taking so long. Might take a couple hours to render.

              Comment


                #8
                A couple of hours?
                I leave all the night building the lightmass... And here is the screen.
                http://imageshack.us/a/img821/3336/0i0r.png
                http://imageshack.us/a/img31/5222/mt4.png
                http://imageshack.us/a/img850/5125/snab.png

                Edit:
                I tryed to delete some static meshes, and when I delete the entire deck all go nice.
                Some idea with that?

                Comment


                  #9
                  As I can see you have LightmassImportanceVolume around level.
                  Can you make it smaller? Just delete it and create another one with size 256*256*256, like default cube?
                  Because size of this volume affects light build time.

                  Comment


                    #10
                    Nothing.
                    This is the error that makes that lightmass takes forever.
                    Assertion failed: MappingContext.FirstBounceCache.InterpolateLightin g(RepresentativeVertex, FALSE, FALSE, IndirectLighting) [File:Lighting\Src\VertexMapping.cpp] [Line: 965]

                    And is caused for some static mesh placed in the deck.

                    Comment


                      #11
                      ok, so looks like you need to find that mesh and fix it.
                      check your meshes lightmaps resolution. or try to generate new lightmap UVs in static mesh editor.

                      Comment


                        #12
                        Ok I found that is the wood ground mesh that create all this error.
                        I try to fix it now.
                        I'm so glad with the help.
                        Thanks a lot!

                        EDIT:
                        Soved!

                        Comment

                        Working...
                        X