Announcement

Collapse

The Infinity Blade Forums Have Moved

We've launched brand new Infinity Blade forums with improved features and revamped layout. We've also included a complete archive of the previous posts. Come check out the new Infinity Blade forums.
See more
See less

Overview of stuff that got broken [FEB - AUG 2014 Version] CRITICAL BUGS WITH iOS 8!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Overview of stuff that got broken [FEB - AUG 2014 Version] CRITICAL BUGS WITH iOS 8!

    IMPORTANT: Apple will have new requirments for submission in February. See this thread. I don't know if UDK meet those requirments already, but if it doesn't we need a new version to be able to submit to apple after 1. February 2015.


    Please post if you found/find any bugs not mentioned here, or if you can confirm that something actually is or isn't broken after all (or you found a workaround). I will update the list regularly.

    UPDATE FOR THE AUGUST BUILD:

    The list is updated for the august build.

    PROBLEM STATUS LINK
    Instant rejection of submitted apps caused by the libraries included in the build Work with the may build (got fixed very fast in an internal build back in mars or so) LINK
    MP3 Playback on iPhone 5s (or 5) not working Confirmed working LINK
    iCloud not working properly SOLVED LINK
    iAdds not working properly in landscape orientation mode SOLVED LINK
    Portrait orientation is broken SOLVED LINK
    Large fps drop on certain devices Seems to be minimal LINK
    iOS Movie playback is broken Seems to have worked all the way along...LINK LINK
    Facebook integration is broken Some functions are working now, but not all LINK
    iPad retina icon (Icon-76@2x) isn't recognized by device SOLVED LINK
    A user report crash when using the mobile previewer. It haven't personally had any problem with it though. Work fine now? LINK
    Memory leak when restarting or opening a new level Uknown LINK
    UDK Crash with iOS 8 SOLVED in AUG build LINK
    NEW (and critical for some of us)! Crash when using the vehicle system No solution found LINK
    NEW Is everything working fine on iPhone 6 (plus)? Uknown LINK

    #2
    I'm trying to work out how the new movie list at the start works - I seem to be back to having to show the entire 28 seconds UDK video.

    http://forums.epicgames.com/threads/...back-is-broken

    My Facebook integration is also broken now - I'm still looking into it.

    The supplied .plist file doesn't support icon files properly, but I worked out how to fix that one:

    http://forums.epicgames.com/threads/...-device-SOLVED

    The largest issue at the moment isn't on your list - which is the instant rejection of submitted apps caused by the libraries included in the build

    I can confirm that mp3 playback works on an iPhone5 with ios6 (not tried it with ios7 yet, but my other iDevices with iOS7 work ok)
    + the OP of that thread says it's fine.

    Comment


      #3
      "instant rejection of submitted apps caused by the libraries included in the build"
      oh no, is this true?
      no point in even trying to upload with feb build or what?

      Comment


        #4
        Apparently not ...

        http://forums.epicgames.com/threads/...-App-REJECTED!

        Comment


          #5
          Updated. Anyone tested game center stuff?

          Comment


            #6
            only tested multiplayer with a sandbox account so far with feb build and its fine.

            Comment


              #7
              Ill try test out GameCenter as soon as I can, having a few issues with my login details at the moment, coming up with error Account not logged in. Happened before the update though and only on one of my devices...
              But we have run into a new problem since the update which I haven't seen anyone mention on the forums yet.
              When reloading a map, the game stays on a black screen with two analogue stick on both bottom corners. Loading a level for the first time works as it should, but resetting or going back to that level once it has been previously loaded causes this new issue.
              Quitting the game entirely then loading into the same map solves the issue until you try reloading again during the same run.

              Hoping this will be an easy fix on my end but if anyone has had similar issues and solved it please let me know.

              Comment


                #8
                gamecenter works fine from my end as well in sandbox mode. also haven't noticed any fps drop, but i'm not exactly pushing the limits of the hardware either.

                When reloading a map, the game stays on a black screen with two analogue stick on both bottom corners.
                i haven't seen this issue. using the 'restartlevel' exec command via a scaleform button works fine in my build.

                Comment


                  #9
                  just tried 'RestartLevel' command(did not know of that exec function originally) but still get same result as using 'Open' command, I should mention that this is only happening on devices (so far tested on iPhone 4 and 5). Running on Mobile Emulation in Editor seems to be fine.

                  *UPDATE*
                  Ok, I think it may have something to do with Facebook... I noticed that when I click our Facebook button it keeps asking to give the app permission to use Facebook, never ending loop which didn't happen before the update. And when I try to restart the map after this is causes the black screen with two analogue sticks. weird... I have had issues with delegates in the past when setting up Facebook, might be what's causing this since that section isn't working as expected at the moment?

                  Would also make sense as to why the game runs fine in editor since I cannot call any Facebook stuff unless on the device itself.

                  Comment


                    #10
                    We just got our game approved and live on the app store using UDK Feb 2014. I can confirm that Game Center is working fine for Leaderboards and Achievements. But I'm getting a blank white bar for the iAds. The test iAd banner worked fine during development. Any idea why Ads aren't showing on the live app?

                    Comment


                      #11
                      Originally posted by Abbeysaurus View Post
                      We just got our game approved and live on the app store using UDK Feb 2014. I can confirm that Game Center is working fine for Leaderboards and Achievements. But I'm getting a blank white bar for the iAds. The test iAd banner worked fine during development. Any idea why Ads aren't showing on the live app?
                      Maybe it got approved because you use iAds? As I understood, the problem was related.

                      Have anyone tested microtransactions? Or twitter?

                      Comment


                        #12
                        @Mr Random - Sorry to say I'm somewhat glad you experienced the never ending Facebook login loop- same thing happened to me - so at least I now know I'm not doing something wrong.
                        If you look in the supplied info.plist a key has been added for "FacebookAppID" - try deleting it. If I leave it in - my build goes haywire/looping the login/crashing, etc.
                        I'm still trying to work out how to get this mess working again.


                        Here's the link to my Facebook problems post:

                        http://forums.epicgames.com/threads/...ration-working

                        Comment


                          #13
                          Twitter works fine - never had a problem with Twitter integration - got it working in 10 mins originally - it just works.
                          Facebook on the other hand is a comparitive nightmare of pointless complexity (on the Facebook side mainly, UDK is straightforward - just can't get it to work at the moment).

                          Gamecenter seems to be working ok, but I've not extensively tested score submissions, etc again with the latest release

                          Comment


                            #14
                            Yeh, Twitter is working fine for me as well, im starting to figure out a fix if any today for Facebook.
                            @WilliamDocherty, in your other thread you mentioned a FacebookAppID you deleted, just making a new build now with some changes to that since the App ID in that section was not my apps ID from Facebook, possibly have to update that or remove. Ill let you know how I go.

                            *Update*
                            So far no good, tried a few things with the .plist but still get that continual loop of requesting to access basic profile info.

                            Here's a quick video of what is happening on my end exactly, At the start im able to restart the level without any issues, then once I complete the level if I attempt to use my Facebook button, getting the loop. Then when restarting the level it does not load properly, even if I go back to main menu level and come back to the one I was just on.... I might have to move onto other things in the meantime and hope there is a fix by Epic soon

                            Comment


                              #15
                              Originally posted by Abbeysaurus View Post
                              We just got our game approved and live on the app store using UDK Feb 2014. I can confirm that Game Center is working fine for Leaderboards and Achievements. But I'm getting a blank white bar for the iAds. The test iAd banner worked fine during development. Any idea why Ads aren't showing on the live app?
                              did you import assets from previous builds or was this done completely in 2014-02?

                              Comment

                              Working...
                              X