Results 1 to 16 of 16

Thread: Mobile AA

  1. #1
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    77

    Default Mobile AA

    Hi guys,

    I've been trying to find how to turn on anti-alising on mobile but to no avail...

    I set mobilemssa true on baseengine, but I still see alot of jagged lines on the ipad... on PIE it looks perfect...

    Anyone knows how to solve this?


    Thank you
    Last edited by CatWare; 04-03-2012 at 11:28 AM.

  2. #2
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    77

    Default

    Bump on this one, still getting this on March build...

  3. #3
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Switzerland
    Posts
    495

    Default

    Same here, it was fine on the 07-2011 version but when I upgraded to 01-2012 I got a jaggy mess. You have to force it on some where in the ini's.

  4. #4
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Bulgaria, Sofia
    Posts
    123

    Default

    Perhaps this is why I've been unable to get any texture with opacity to load on iPad normally?
    Please if you find any info on "cooking" setting , share it with us.

    I've been struggling for a couple of days already, but the best I could achieve with any kind of transparency on iPad is miles away from what I see in mobile preview.
    In darkness born, to light devoted.
    Code:
    /** What the f*ck per minute - KPI for source readability,  How the hell per second - KPI for code functionality */ 
    var int _iWtfPMin, _iHthPSec;
    if( _iWtfPMin > _iHthPSec ) { Developer(CodeOwner).SetOnFire( Napalm, noDelay ); }

  5. #5
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    77

    Default

    True, mobile previewer is not even close to what we see on the ipad, and forces us to be constatly uploading to the ipad to check if everything is ok... It slows down both our quality control and our efficiency...
    Not sure why as we go forward in time we start to lose vital features like AA...

  6. #6

    Default

    Hi All
    Some time ago I released the application Epic Zenta. /UDK Jan/
    I also did not succeed AA.
    I tried all methods /Postprocess,.ini files......on iPad2,iPhone4s/
    But Epic Citadel has AA turned on !?

  7. #7
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    77

    Default

    Exactly, Epic citadel and infinity blade both have AA...

    I'm developing a level with alot of sharp lines (furniture, walls, some sculptures, etc.) and without the AA it looks completly unrealistic

    I wonder if you could do it by coding a script or something...

  8. #8

    Default

    Maybe someone can help.
    Official tutorial would fit.
    I'll know if something.
    Good Luck

    When you find in the .ini files "AA , Anti" you found on some settings.But many possibilities
    C:\UDK\UDK-2011-12\UDKGame\Config

    Sorry for my english

  9. #9
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    77

    Default

    I hate it that they do not give support to UDK users... at least for trying to solve bugs

    But I guess that's what you get for free usage...

    EDIT: Just found that there is a msaa force on, on definitions of the ipad. And even with that on, there is still no msaa...
    Last edited by CatWare; 04-07-2012 at 10:50 AM.

  10. #10
    Prisoner 849
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    957

    Default

    I haven't tested this myself yet but the answer I got from dev is that mobile AA is not compatible with the graphics effects (shadows, depth-of-field, god rays, etc). God ray is the only graphic effect I have on my mobile scene so I will test with that disabled.

  11. #11
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    77

    Default

    Hm, will test that tomorow. Going to turn off everything and see if it enables, but epic citadel for instance has both shadows, etc. and msaa...

  12. #12
    Prisoner 849
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    957

    Default

    I believe he meant shadow effects. Not just shadow.

  13. #13
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    77

    Default

    Thank you taz1004! I got it working by disabling everything else.

    This should be on the mobile documentation... How do they expect for us to find this stuff on our own???

    Only problem now is that it's creating huge artifacts and destroying interp actors... Oh well, one problem at a time

    Cheers mate

  14. #14
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Germany
    Posts
    292

    Default

    sry for bumping this old thread...
    but can anyone explain what needs to be disabled to get aa to work and where ? "everything else" is not really clear...

  15. #15
    Iron Guard
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    515

    Default

    I think they fixed the bug in the current version of udk but you can use -MSAA and -MAXQUALITYMODE
    There are extra mobile setting in basesystemsettings.ini that are disabled on all devices
    If not you can disable features by starting the app with -SystemSettings= e.g -SystemSettings=flash

  16. #16
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Germany
    Posts
    292

    Default

    ok thanks its really fixed


 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright ©2009-2011 Epic Games, Inc. All Rights Reserved.
Digital Point modules: Sphinx-based search vBulletin skin by CompletevB.com.