Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    God King
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Tegleg Records
    Posts
    4,377
    Gamer IDs

    Gamertag: tegleg digital

    Default where is a tutorial for setting up ai navigation

    as with everything udk, information is scattered and incomplete.
    could you give me any tutorial links concerning navmesh, pylons, pathnodes and ai navigation please.
    i keep getting this message when i build, so i know im not doing something right:
    'blah has no path and is not inside the NavMesh'
    im using utbot utpawn for the bots

  2. #2

    Default

    download the video tutorials..

  3. #3
    God King
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Tegleg Records
    Posts
    4,377
    Gamer IDs

    Gamertag: tegleg digital

    Default

    thank you
    and where might i find those?

  4. #4
    Iron Guard
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Belgium, Namur
    Posts
    813
    Sorry for my bad English, it's not my native language.
    ---
    Twitter- LinkedIn - !Portfolio! - !Personnal project : EXIL!

  5. #5
    Iron Guard
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Hong Kong
    Posts
    541

    Default

    ummm I know Tegleg has probably moved beyond needing a tutorial.

    however, in my case, I'm still getting my head around this... Froyok's link to the 3dBuzz tutorial is a start, but really doesn't help much because it's just focused on crowds.

    please, does anybody know of a decent tutorial?
    David OConnor Whitenorthstar
    Trainee developer
    Knows just a bit of UDK stuff, certainly not yet a guru

  6. #6
    Veteran
    Join Date
    May 2007
    Location
    Above KillZ, Below StallZ
    Posts
    9,986

    Default

    What is "blah"?

    UTBot does not use Navigation Mesh. You have to use PathNode navigation for UTBot, unless you're re-written the path finding code in UTBot to use NavigationHandle to find your paths.
    http://www.ericbla.de http://www.dungeondefenders.com http://en.wikipedia.org/wiki/Warm_Gun http://www.rekoil.com http://www.groundbranch.com

    - Please don't send me private messages asking programming questions, those would be better asked on the Programming forum here. Thanks

  7. #7
    Iron Guard
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Hong Kong
    Posts
    541

    Default

    Thanks Blade, it helps that you've confirmed this. I've been up and down the forums, and it gets somewhat confusing.

    I have a Vehicle Capture The Flag gametype. However, at the moment, my bots will only go after each others' flag and bring it home if they are just a few meters apart (I'm not using pathnodes, yet). Actually, I'm getting some sensible (but also some unusual and unwanted) bot behavior... like bots spawning doing nothing until shot, committing suicide and teammates driving into each other (especially the flag carrier) with vehicles. They are amusing to watch, but it isn't really moving my game forward

    I'm wondering, if I add navmesh recognition, via the NavigationHandle, to UTBot, will they still go after each other's flags when they are a couple of miles (or kilometers) apart? In other words, will the navmesh pick up the location of priorities like flags, vehicles, pick-up?

    I'll give it a try this evening, should be interesting.
    Last edited by Whitenorthstar; 12-06-2010 at 10:17 AM.
    David OConnor Whitenorthstar
    Trainee developer
    Knows just a bit of UDK stuff, certainly not yet a guru

  8. #8
    Iron Guard
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Hong Kong
    Posts
    541

    Default

    Ok, trying to get the bots to work with my level's navmesh (which looks fine), here's progress so far:

    -added the TestAI and AIPawn from the UDN (http://udn.epicgames.com/Three/Navig...icalGuide.html) to my MyMod folder (just copied and pasted, made no changes)
    -except for, changed the target skeletal mesh to Liam_Cathode (usual robot) because the specified test skeletal mesh isn't in UDK
    -updated both my ActorFactories Controller Class (TestAI) and Pawn Class (AIPawn)

    Results to date:

    -both teams spawn, but nobody is moving at all
    -they won't respond to the enemy team bots, to the player or being shot
    -they won't move for vehicles or flags

    Please help!
    Last edited by Whitenorthstar; 12-11-2010 at 07:23 PM.
    David OConnor Whitenorthstar
    Trainee developer
    Knows just a bit of UDK stuff, certainly not yet a guru

  9. #9
    Veteran
    Join Date
    May 2007
    Location
    Above KillZ, Below StallZ
    Posts
    9,986

    Default

    TestAI only takes a Kismet GoToActor command, and follows it. If you want it to do anything else, you'll need to write that behavior.
    http://www.ericbla.de http://www.dungeondefenders.com http://en.wikipedia.org/wiki/Warm_Gun http://www.rekoil.com http://www.groundbranch.com

    - Please don't send me private messages asking programming questions, those would be better asked on the Programming forum here. Thanks


 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright ©2009-2011 Epic Games, Inc. All Rights Reserved.
Digital Point modules: Sphinx-based search vBulletin skin by CompletevB.com.