Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Montreal, Quebec, Canada
    Posts
    91

    Thumbs down UT3 supports X-Fi technology?

    i wonder if Unreal Tournament 3 support the Creative X-Fi technology found on the XtremeMusic and XtremeGamer sound cards series
    -Asus A8V-E SE Socket 939 (w/ ThermalRight HR-05 NB)
    -AMD Athlon64 3700+ 2.2Ghz (w/ Scythe Ninja)
    -2gb (2 x 1gb) Kingston DDR400 dual-channeled
    -Asus GeForce 7600GT Silent 256mb PCIe
    -Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer
    -Seasonic S12 430W

  2. #2

    Default

    I have a Fatal1ty X-FI SC... and I can't get game to run. <shrug>
    ================================================== ====
    Specs:
    [CPU]: AMD Phenom 9600 Agena 2.3GHz Socket AM2+ 95W Quad-Core Black Edition
    [CPU-Cooler] : ZEROtherm BTF90
    [GPU] : ASUS EN8800GTX/HTDP/768M GeForce 8800GTX 768MB
    [MoBo]: ASUS M3A32-MVP Deluxe/WiFi AM2+/AM2 AMD 790FX ATX AMD Motherboard
    [Mem] : CORSAIR XMS2 4096MB PC6400 DDR2 800MHz Memory (4 x 1024MB)
    [PSU] : Antec TruePower Quattro TPQ-1000 ATX12V / EPS12V 1000W Power Supply
    [HDD] : WD Raptor X WD1500AHFD 150GB 10,000 RPM SATA-150
    [OS] : Microsoft Windows Vista 32-Bit Ultimate for System Builders
    [Case]: Antec Nine Hundred Black Steel ATX Mid Tower
    [SC] : Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro

  3. #3
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    161

    Default

    I have X-Fi and I'm running OpenAL without problems.

  4. #4
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Italy
    Posts
    40
    Gamer IDs

    Gamertag: Marco Mura

    Default

    I got an X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro
    and my ut3 crashes randomly during gameplay when OpenAL is enabled

  5. #5
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    219

    Default

    I have an XtremeGamer, and the game runs fine with OpenAL. . . I wonder if the Fatal1ty series is incompatible with UT3.

  6. #6

    Default

    I get crashes, and I don't have a sound card. It crashes even with the 'nosound' switch.

  7. #7
    Redeemer
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    new york
    Posts
    1,344
    Gamer IDs

    Gamertag: Harmatia

    Default

    Any of the big, useless, unecessarily expensive cards get crashes.

    Works heavenly with my xtremegamer.

    It doesn't really have any kind of audio settings. I tweaked the maxchannels to 128, though. Sounds nicer =)
    | Asus M2N32 590 Sli | AMD x2 6400+| XFX Geforce 8800 GTS 640; core:658, memory:960, shader: 1414| 2 GB Corsair XMS DDR2 6400| (*useless) Physx by Ageia | Creative Xi-fi Xtremegamer | Samsung 2232GW 22" WS |

  8. #8

    Default

    We already discussed this many times....there is a problem with the X-Ram...the "normal" xtremegamer and the Xtreme Music don't have X-Ram so they don't have any problem...

  9. #9

    Default my 2 cents

    I have the random crashes with the regular x-fi extreme music with the UT3 has encountered a problem and needs to close message,open al or not.
    asus m2n-sli deluxe
    amd 3.0 ghz X2
    2gb corsair 800 mhz
    creative extrememusic
    2-320 gb seagates in raid 0
    egva 8800gtx
    This occurs at startup at times or 5-20 minutes into the game. No other game problems with over 20 installed.

  10. #10
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    219

    Default

    Are you sure it's the SC, boo radley?

  11. #11
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Australia
    Posts
    410
    Gamer IDs

    Gamertag: DeathFrogg

    Default

    i think they do, as far as i can tell UT3 is sponsored by x-fi.

    "Sounds best on X-FI"
    Intel e6600 @ 2.66GHz, Galaxy 8800GT 512mb, Corsair 800mhz 4-4-4-12 2GB, Intel extreme serieis MTB,BenQ Monitor 19"
    We can only see around 30-40fps, BUT it is motion blur which allows us to process and recognize what we see above the specified fps.

  12. #12
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Italy
    Posts
    40
    Gamer IDs

    Gamertag: Marco Mura

    Default

    @boo_radley:
    If your ut3 crashes with openAL disabled, the sound card isn't your problem

  13. #13
    MSgt. Shooter Person
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bern, Switzerland
    Posts
    418

    Default

    My X-Fi (with XRAM, the fatal1ty one) works perfectly with UT3, and makes it sound a huge lot nicer than the onboard soundcard did - so much that I finally switched off music, because the audio clues work heavenly and it's in fact almost an unfair advantage to hear people that good before you see them.

    Vista however has problems with X-Fi, and UT3 and Vista and X-Fi consequently have, too. Switch to XP and you'll be fine
    VCTF-Harbour, it is done


 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright ©2009-2011 Epic Games, Inc. All Rights Reserved.
Digital Point modules: Sphinx-based search vBulletin skin by CompletevB.com.