Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: UT3 will not start

  1. #1
    pickledorange
    Guest

    UT3 will not start

    ok so i recently did a clean install of W7, re installed steam and reinstalled UT3
    all of my drivers are up to date, i have verified all of the UT3 files and all is ok,

    but when i try to start the game UT3.exe pops up in task manager for a few seconds then closes again, i get no splash screen no error messages no sounds whatsoever and after much MUCH searching these forums and the web i cannot find a solution anywhere appart from 1 who reinstalled W7 again.....which id rather not do....

    can anyone help me?

  2. #2
    Tm'BronsoN
    Guest
    tried to launch ut3.exe from install folder, instead of from the desktop shortcut?
    or set administrator rights for ut3.exe, or set compatibility mode to win xp service pack 2?
    i had this also some months ago, but i cant remember exactly how i fixed it...
    you could also try delete the ini files.

  3. #3
    pickledorange
    Guest
    tried all that still does the same
    where are the ini files?

  4. #4
    Tm'BronsoN
    Guest
    usually here

    Documents\My Games\Unreal Tournament 3\UTGame\Config

    just delete all the ini files, the game should then make new ones... if its not located there try look in programfiles/steam/steamapps/username/ i think here unrealtournament 3/ not sure though because i dont use ut3 with steam....but for css its steam/steamapps/username/cstrike or smth like that, and ill guess it will be similar for ut3, otherwise google are more than ready to help you locate where the ini files are

  5. #5
    pickledorange
    Guest
    well i now have it up and running, i got so frustrated i resorted to a clean install.
    ill now go through and install all my programs and try it after each one to see if anything breaks it....

  6. #6
    pickledorange
    Guest
    the problem lies with Kaspersky Internet Security 2011, after installing that UT3.EXE no longer loads.
    i didnt have this problem with KIS 2010.

    Edit:

    after more delving and info searching ive found that the issue im having lies with version 11.0.2.556 of KIS.
    apparently if i download version 11.0.1.400 the problem will be solved but i cant get hold of it,

    ive mailed Kaspersky support so we will see what happens

  7. #7
    pickledorange
    Guest
    to anyone else having the same problem, until they fix version 556,

    go to this link

    http://www.kasperskylab.co.uk/kavfil...1.400en_gb.exe

    enter these details

    user name: kavuser
    Password: Dfpt43

    and dwnload the file, you wil need to uninstall the latest version, reboot then install the file you get from there,

    when it detects a later version say no and 400 will install

    failing that mail kaspersky tech support, tell them the problem and ask for verson 400


  8. #8
    d4s1r
    Guest
    hey guys...

    I have the same Problem and tried to fix it by quitting Kaspersky... It did'nt work :/ . So do I really have to downgrade it or do I only have the same problem but Kaspersky is not the reason for mine? =)

    Edit:

    I don't have UT3 bought from Steam. I got this one: http://www.amazon.co.uk/Unreal-Tourn...7728120&sr=8-1

  9. #9
    VendorX
    Guest
    ...ok so i recently did a clean install of W7, re installed steam and reinstalled UT3
    all of my drivers are up to date...
    and
    ...the problem lies with Kaspersky Internet Security 2011, after installing that UT3.EXE no longer loads...
    1. Instead of clean install make a backup. Install system, drivers and all you need (not to much...) then with Nero make bootable backup your system partitin. After that, when is sommething wrong, you can easly restore system - that take 10 min. No more needs to configure whole system - all personal setting is untouched - it's like restart...

    2. Kaspersky Internet Security..? Use 'Microsoft Security Essentials' - is faster with better security and service. No issue with other programs (Win7-64).

  10. #10
    MDK4Ever
    Guest
    Also have the same problem and I quite kaspersky but still the game wont start, plz advise

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •