PDA

View Full Version : UDK doesn't start - log unhelpful



DrMelon
11-07-2009, 08:31 AM
Hello everyone!

I regret that I must make my first post a support one, but this is my problem:

Attempting to run UDK.exe in any way (double-click, commandline, frontend...) does not work. I do not even get a splash screen or anything. Nothing appears to happen, but a Launch.log is generated.

Unforunately, the log doesn't tell me anything that is remotely useful: if my specs weren't up to it, it'd complain about that.
My OS is Windows XP SP3 (32-bit), and my specs are as follows:



-General-
BIOS: Award Modular BIOS v6.0
Processor: AMD Athlon(TM) XP 2500+, MMX, 3DNow, ~1.8GHz
Memory: 1536MB RAM
Page File: 739MB used, 2184MB available

-Graphics-
Card name: NVIDIA GeForce 7800 GS
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 7900 GS
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_00F5&SUBSYS_A5063842&REV_A2
Display Memory: 256.0 MB
Current Mode: 1440 x 900 (32 bit) (60Hz)


This is the unhelpful log in question:

NOTE: This log is when I attempted to run Whizzle - the log is just about identical no matter what I'm running in the UDK...


Log: Log file open, 11/07/09 13:10:55
Init: Version: 5860
Init: Epic Internal: 0
Init: Compiled (32-bit): Oct 30 2009 13:20:02
Init: Changelist: 390428
Init: Command line: -DEFENGINEINI=..\..\UTGame\Config\DefaultEngineUDK. ini
Init: Base directory: X:\Unreal Development Kit\Whizzle\Binaries\Win32\
Init: Character set: Unicode
Init: Computer: MAINPC
Init: User: Jordan
Init: CPU Page size=4096, Processors=1
Init: High frequency timer resolution =3.579545 MHz
Init: Memory total: Physical=1.5GB Pagefile=2.9GB Virtual=2.0GB
Init: WinSock: version 1.1 (2.2), MaxSocks=32767, MaxUdp=65467
Init: WinSock: I am MainPC (192.168.1.64:0)
Init: Presizing for 83221 objects not considered by GC, pre-allocating 0 bytes.
Init: Object subsystem initialized
Log: Last hardware survey: Ver=5860, Date=20091106. Uploading again.
Log: === Critical error: ===
Fatal error!

Address = 0x2e5e6ea (filename not found)
Address = 0x2e5146d (filename not found)
Address = 0x2e537c9 (filename not found)

Exit: Executing UObject::StaticShutdownAfterError
Exit: Exiting.
Log: Log file closed, 11/07/09 13:10:59


As you can see, it doesn't tell me what the critical error is, at all.

P.S: I have tried rebooting and reinstalling the U3 Redistributable...

SweptSquash
11-07-2009, 10:43 AM
I have a simular issue but from what i can work out you require to have .Net Framework installed i would recommend that you make sure .Net Framework 3.5 SP1 is installed you can download this from Microsofts website. Hope this helps improve your situtation.

DrMelon
11-07-2009, 10:45 AM
I have a simular issue but from what i can work out you require to have .Net Framework installed i would recommend that you make sure .Net Framework 3.5 SP1 is installed you can download this from Microsofts website. Hope this helps improve your situtation.

I have .Net 3.5 already.

Here's an odd thing: the editor, and "play in editor" work fine for me.
Also, on a side note, can I decrease the resolution of play-in-editor?

the-dungeon
11-07-2009, 10:57 AM
I have the same problem, still crashes when i run UDK.exe, but UnrealEd works fine.

DrMelon
11-07-2009, 03:13 PM
Can anyone shed light on this problem? The people suffering from it here need help...

epicnuts
06-12-2011, 05:17 AM
I just downloaded UDK and have the same problem... please someone help!!!

Blade[UG]
06-12-2011, 07:15 AM
Post your hardware specs, "epicnuts".

And is there anything useful in your log file?

epicnuts
06-12-2011, 09:10 AM
Windows 7 home premium 64-bit (6.1 Build 7600)
Processor Intel Core I5
750 @ 2.67 Ghz (4 cpus)
Memory 4gb ram
Direct X 11

Graphics:
ATI Radeon HD 5700

I have .Net Framework 4 installed
And i installed nvidia PhysicsX
Oh nothing was in the Log
I tried everything, restarting, reinstalling... etc..
Thankss for any helpp that you can provide!