PDA

View Full Version : Keep Freezing in Ut2003



legacy-canuckguy
07-19-2003, 09:59 AM
Trying to solve an annoying prob

First here is all my stuff

XP Pro , re-formatted yesterday
All latest patches WinBlows Patches
512 Ram ,
P4 1.6 Mhz
Audigy Gamer Card ( latest driver)

Gforce Ti 200
41.09 Nvidia drivers

Ut2003
All latest patches
Just re-installed game yesterday

-----

I get playing for a while in my server
andf then I freeze , cant shoot , cant use transporter ,

I have to leave server and return , kinda annoying when your winning the match:cry:

Very frustrating
:cry: :cry::cry:

My FPS average is around 30-50 fps

Im using 800*600 16 bit

Monitor is a Viewsonic Flat Pf 790
refresh set at 60 mhz

Any tips , tricks ,advise
Would be greatlly appreciated
:D

just did this

My Benchmark in Ut 2003 was

FLYBY : 94.862076
BOTMATCH : 32.774307


JP in Canada

legacy-~RIP~Maverick=F
07-19-2003, 11:18 AM
Try to update the detonator driver ? I suggest to install the 44.67 (from eVGA, not nvidia), that`s a very fast and stable driver for your GF4TI and it works perfectly in UT2003. Download it from guru3d here (http://download.guru3d.com/detonator/)

Another thing you should do is to ENABLE Anti-Aliasing (go for 2x) if thats turned off in your driver settings. For some the game keep crashing or auto-reboot when it was turned off and after they enabled it ran like a dream. Its normaly turned off for performance reasons, but your machine can handle it no problem.

legacy-canuckguy
07-19-2003, 01:03 PM
Im running a Gforce 3 Ti 200

But I'll try the 44.67 's

Do i have to switch to Standard Vga :confused:

After I do an add/remove ?
when doing the uninstall

Im on XP pro

Thx again

JP

legacy-~RIP~Maverick=F
07-19-2003, 01:29 PM
You dont have to uninstall the old detonator because its an up-, not a downgrade for you. Make sure after installing to turn Anti-Aliasing on. You`ll find after the new drive install a new icon in your taskbar, next to the clock. thats the media center, goto performance settings and set Anti-Aliasing to 2x. My friend has exactly the same card than you, the game crashed on him in the beginning. After he turned Anti-Aliasing on it ran fine.
Note, after the Anti-Aliasing setting, reboot to take effect.

legacy-canuckguy
07-19-2003, 02:05 PM
Thx Mav

44.67's are in

Seems ok , only playing bots

I Do have the little Nvidia symbol

Anti-Alliasing is on 2X

Did the Ut 2003 Benchmark with 44.67s
actually #s were off the 41.09 drivers

????????

Maybe time for a new card ?

JP

legacy-~RIP~Maverick=F
07-19-2003, 03:07 PM
The GF3 is a still fast card, faster than the GF4MX, i had it myself. As i said, my friend got a similar system to yours and has no problem at all with his GF3. Though, a GF4 TI4200-4400 still much faster and more up to date. And not so expensive than the high-end cards. If you got a few bucks over i would still think about a GF4 or Ati 9500pro soon. I hope you probs a solved for now.