UDK ile Kinect'i Kullanmak
Buradan alpha sürümünü indirebilirsiniz. Bu yazı içerisindeki dökümanın Türkçe'ye çevirisidir.
http://www.mediafire.com/?p5lxxltv8alnflc
NIUI'yi Ayarlamak
1. Adım:
Öncelikle aşağıdaki bileşenlerie indirin ve kurun.
OpenNI Kütüphanesi:
Link:
http://www.openni.org/downloadfiles/...ries/21-stable
Windows için son kararlı sürümü indirin.
NITE MiddleWare:
Link:
http://www.openni.org/downloadfiles/...ries/34-stable
Windows için son kararlı sürümü indirin.
Bunu indirebilmek için key'e ihtiyacınız olacak. PrimeSense tarafından sağlanan key'i kullanabilirsiniz: 0KOIk2JeIBYClPWVnMoRKn5cdY4=
OPEN-NI WEBSİTESİN'DEN DEPTH-CAMERA SÜRÜCÜSÜNÜ İNDİRİP & KURMAYINIZ.
2. Adım:
Söylediğim gibi OpenNI websitesindeki sürücü Kinect'e uygun değil, yani PrimeSense Depth-Camera sürücüsünü kullanmayın, işe yaramayacaktır.
Sürücü Extras klasöründeki SensorKinect'dir.
Bu PrimeSense sürücüsünün Kinect'e göre düzenlenmiş halidir.
NOTE: NITE örnekleri yüklesenizde çalışmayacaktır (en azından benim deneyimlerim bu şekilde.).
3.Adım
Yukarıdakileri kurduktan sonra "Required dlls" adlı klasöre girin ve "To be copied into Win32" klasörünün içindekileri Win32'ye atın. Daha sonra "To be copied into Win32" klasöründeki dll'leri UDKSürümünüz /Binaries/Win32'ye atın. Ve bütün .dll'lerin UDK.exe ile aynı klasörde olduğundan emin olun.
4.Adım
NIUI.dll'yi UserCode klasörünüze kopyalayın. NIUI.dll Required Dlls içinde bulunmakta. Ayrıca UserCode klasörünüz UDKSürümünüz \ Binaires \Win32 klasörünün içinde olması gerekiyor.
5. Adım
"Content/UnrealScript API" klasöründekileri sizin proje dizininize atın. İçindeki 5 dosyayı kendi projenide nasıl kullanılacağından fikir sahibi olmak için SampleProject'in PlayerController, GameInfo ve Pawn classlarına bakın.
6.Adım
Content içindeki NIUIConfig.xml'i bulun ve UserCode klasörünüze koyun. Bu OpenNI için kullanılacak ayarlardır.
7.Adım
UnrealPackages içindeki "NIUI Demo Content"'i UDKDiziniz/UDKGame/Content içine koyun. Bu demo için gereklidir.
8.Adım
GameInfo clasasındaki (NIUI_Main) içindeki ayarları ve NIUI_samplePlayerController'daki olay oluşturmayı ve pawn'ınızı nasıl oluşturup kullanacağınız hakındaki NIUI_SamplePawn'ı inceleyin.
Ayrıca, Extras klasörü içindeki Anim-Tree dökümasyonuna bakarak kemik sisteminizi nasıl ilişkilendirebileceğinize bakabilirsiniz. Ayrıca mesh'inize assign edeceğiniz, OpenNI ile uyumlu TPose yani SkeletonController'in rotasyonu önbelleğe alması için gereken bir animasyona ihtiyacınız var. Örnek olarak içerik paketleri ve NIUI_SamplePawn.uc dosyasına bakabilirsiniz.
Ayrıca kesinlikle "NITE Algorithms 1.3.pdf"yi okumanızı öneririm. Burada anahtar konseptler ve OpenNI ile çalışırken gerekli olan temel bilgiye ulaşabilirsiniz.
9.Adım
Sonuç olarak çalışmam için zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. VE unutmayın ki bu API'nin alpha sürümüdür yani mükemmel fonksiyonellik beklemeyin. Aklımda beta ve final versiyon için tasarladığım fikirler var.
Ayrıca OpenNI için bir installer oluşturmaya uğraşmadım. Çünkü bu yol ile problemler çıkabilir. Beta versiyonu için bir tutorial üzerinde çalışıyorum. Ayrıca bir projeniz var ise OpenNI logosunu koymayı unutmayın.
Eğer bug, hata veya öneriniz var ise Unreal Forumlarından bana ulaşabilirsiniz. Kullanıcı adım OneThought'dur.
Çeviri: Atahan Bozkurt
Bookmarks